19 september 2017 Roos en Marika

Recept vlierbloesemgelei

Het is natuurlijk helemaal niet meer de tijd er voor, maar we hebben op de Wildplukwandeling van 9 september 2017 het laatste potje vlierbloesemgelei aangesproken (in het voorjaar gemaakt). Een aantal deelnemers wilde heel graag het recept vlierbloesemgelei hebben dus toch bij deze..

Recept wildpluk vlierbloesemgelei

Recept vlierbloesemgelei

Vlierbloesemgelei

12 schermen vlierbloesem

1 liter kokend water

2 biologische limoen of citroen

Indikken met agar agar en naar wens biologische suiker of zoetstof als bijv. Stevia

óf (halfzoete) geleisuiker (supermarkt)

 

De vlierbloesem in een 1,5 liter of grotere weckpot doen, overgieten met 1 liter kokend water. De 2 limoenen of citroenen in partjes snijden, uitknijpen en zowel het sap als de uitgeknepen partjes erbij doen. 24 uur laten staan en af en toe door roeren.

Na 24 uur zeven en koud indikken met agar agar en een zoetmiddel naar keuze of opnieuw verhitten en verder bereiden zoals aangegeven op de verpakking van de (halfzoete) geleisuiker.

 

 

Bericht achterlaten