
Rode bietenspread met wilde rucola
30 stuks
Ingrediënten
50 g hazelnoten
60 g Parmezaanse kaas
1 cm verse gemberwortel
200 g rode gekookte rode biet
½ teentje knoflook
2 el rice vinegar
75 ml extra vierge olijfolie
Handje wilde rucolablad en bloementjes (gewassen)
30 crostini’s
Rooster de hazelnoten in een koekenpan of oven goudbruin. Laat afkoelen en hak grof.
Rasp de Parmezaanse kaas en gember. Doe samen met de hazelnoten, bietjes, knoflook, rice vinegar en olijfolie in een hoge beker. Pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Beleg de crostini’s met wat rucolablaadjes en verdeel de bietenspread erover. Garneer met de rucolabloemetjes en serveer direct.
Vervang de wilde rucola eens door mosterd- of koolzaadblad en bloemen.
Recept door Hester de Goede (te volgen op instagram)