17 oktober 2017 Roos en Marika

Rode bietenspread met wilde rucola

Rode bietenspread met wilde rucola

Rode bietenspread met wilde rucola

30 stuks

Ingrediënten

50 g hazelnoten

60 g Parmezaanse kaas

1 cm verse gemberwortel

200 g rode gekookte rode biet

½ teentje knoflook

2 el rice vinegar

75 ml extra vierge olijfolie

Handje wilde rucolablad en bloementjes (gewassen)

30 crostini’s

 

Rooster de hazelnoten in een koekenpan of oven goudbruin. Laat afkoelen en hak grof.

Rasp de Parmezaanse kaas en gember. Doe samen met de hazelnoten, bietjes, knoflook, rice vinegar en olijfolie in een hoge beker. Pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Beleg de crostini’s met wat rucolablaadjes en verdeel de bietenspread erover. Garneer met de rucolabloemetjes en serveer direct.

Vervang de wilde rucola eens door mosterd- of koolzaadblad en bloemen.

Recept door Hester de Goede (te volgen op instagram)

Bericht achterlaten