30 mei 2016 Ralph

Rimpelroos Limonade. Vers wildgeplukt!

wildpluk, recept, wandeling

wildpluk, recept, wandeling

Ingrediënten:

200 ml water

200 g kokospalmsuiker

3 à 4 handjes rimpelroosblaadjes

2 limoenen

Breng het water met de suiker zachtjes aan de kook en laat de suiker helemaal oplossen. Stop de rimpelroosblaadjes in een gesteriliseerde weckfles of pot en giet het hete suikerwater erover. Zorg dat alle blaadjes onder water staan. Sluit de fles af en laat helemaal afkoelen. Schud af en toe. De blaadjes zullen iets verkleuren. Pers ondertussen de limoenen uit en voeg als de siroop helemaal is afgekoeld het limoensap naar smaak toe. Laat de siroop een nacht trekken in de koelkast. Giet wat siroop in een glas of kan en voeg naar smaak water toe. Serveer met veel ijs en een schijfje limoen of citroen. Heerlijk verfrissend op een zonnige dag!

Tip: Je kunt de kokospalmsuiker ook vervangen door rietsuiker. Het limoensap kun je vervangen door citroensap.

Bericht achterlaten