Waar je in het voorjaar vooral jonge scheuten, sappige stengels, verse net ontluikende groene blaadjes en bloesems oogst, staat de maand juli vooral in het teken van bloemknoppen en een veelzijdigheid aan bloemen. De natuur barst in al haar kleurenpracht open.
De eetbare bloemen zijn niet alleen mooi om je salade mee te versieren, maar ze hebben ieder vaak ook een geheel eigen smaak. Zo smaken de bloemen en de zaaddoosjes van de grove mosterdplant ook echt naar Franse mosterd, geuren de bloemen van het duizendblad sterk aromatisch en proef je in het bloemetje van de vogelwikke de smaak van een vers jong en net gedopt erwtje.
Dus maak een foto van het plaatje hierboven, neem een goed determineerboekje en/of loop een keertje met ons mee tijdens een van onze wildplukwandelingen en laat je verassen door de verassende kleuren, geuren en smaken van de zomer. (zie foto van links naar rechts)
- Teunisbloem
- Cichorei
- Kaasjeskruid
- Wilde marjolein
- Wilde marjolein
- Rode klaver
- Duizendblad
- Grove mosterd
- Duizendblad
- Venkel
- Vogelwikke
- Valeriaan
- Bloemknoppen van de gewone berenklauw
- Brunel
- Dagkoekoeksbloem
- Brandnetel
Vrolijke zomer groet,
Marika en Roos