7 juni 2017 Roos en Marika

Dandelion scones (paardenbloem scones) met bloemenboter

Met blijdschap plaatsen wij weer een heerlijk recept van Hester de Goede.

Dandelion (Paardenbloem) scones met bloemenboter

Dandelion (Paardenbloem) scones met bloemenboter

Ingrediënten: 2 handen paardenbloembloemen ½ pakje gezouten roomboter (op kamertemperatuur) 250 g speltbloem ½ zakje bakpoeder 2 handjes paardenbloemblad (grof gehakt) 100 g Parmezaanse kaas (geraspt) 125 ml yoghurt 125 ml water 1 handje eetbare bloemetjes naar keuze Pluk de gele blaadjes van de paardenbloem bloemen en meng deze door de roomboter. Rol de boter in een stukje bakpapiertot een worst van 4 cm dik. Leg 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Mix in een kom de speltbloem met het bakpoeder. Voeg het paardenbloemblad, de kaas, yoghurt en water toe en meng met een houten lepel tot een samenhangend geheel. Bestuif je handen en het werkblad met bloem en kneed het deeg kort even door. Bestuif met wat extra bloem als het deeg een beetje plakkerig is. Verdeel in twee stukken en rol elk stuk tot een rol met een doorsnede van ca. 5 cm. Snijd elke rol in 12 scones. Leg de scones met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in 12 min. goudbruin en gaar. Neem de boter uit het papier en rol door de eetbare bloemetjes. Serveer de bloemenboter bij de (liefst nog warme) scones. Je kunt het paardenbloemblad in de scones ook vervangen door zevenblad of brandnetel.

Bericht achterlaten