20 april 2017 Ralph

Wildpluk oogst: Chutney van Japanse duizendknoop

wildpluk recept

wildpluk recept

Proef de lente met deze heerlijke chutney van Japanse duizendknoop. Hier een heerlijk recept van Hester de Goede. Zij was mee met de laatste wandeling. Binnenkort gaan we weer lopen. Ook dan oogsten we allerlei wildpluk lekkers. Kijk op onze agenda voor de actuele data.

Ingrediënten:

50 ml rode wijn azijn

80 g kokosbloesemsuiker

1 ui (gesnipperd)

1 cm gember (geraspt)

200 g Japanse duizendknoop (geschild en in kleine stukjes gesneden)

Doe rode wijn azijn, kokosbloesemsuiker, ui en gember in een steelpannetje en breng zachtje aan de kook. Laat 3 minuutjes zachtjes pruttelen tot de ui glazig ziet.

Voeg de Japanse duizendknoop toe en schep om. Laat met de deksel op de pan 10 min. zachtjes koken. Schep af en toe om.

Breng op smaak met zwarte peper en zout.

De chutney is zowel warm als koud lekker bij bijvoorbeeld geitenkaas of vette vis zoals (gerookte) makreel of sardientjes.

Bericht achterlaten