11 oktober 2017 Roos en Marika

Recept van Hester: Quinoasushi met duindoorn

30 stuks

Door Hester de Goede (te volgen instagram: hesterdegoede)

Ingrediënten

200 g quinoa

60 ml sojamelk ongezoet

100 ml zonnebloemolie

2 tl Dijonmosterd

90 ml duindoorncoulis (zie recept)

½ tl zout

½ komkommer

2 avocado’s

5 norivellen

wasabi

ingelegde gember/sushi gember

30 duindoornbesjes

sojasaus

Kook de quinoa in water met zout gaar, giet af en laat helemaal afkoelen.

Maak ondertussen de veganaise door de sojamelk, zonnebloemolie, dijonmosterd, 1 el duindoorncoulis en het zout met een staafmixer te mixen. Meng dan de rest van de duindoorncoulis erdoor. Schep de duindoorn veganaise door de quinoa en breng op smaak met zout en peper.

Snijd de komkommer met schil in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in lange repen. Snijd het vruchtvlees van de avocado ook in lange repen.

Leg een norivel op het bamboematje en verdeel daar 1/5 van de quinoa over. Laat 4 cm van de bovenzijde vrij. Leg in het midden van de quinoa over de hele breedte wat repen komkommer en avocado. Verdeel er naar smaak wat wasabi over.

Bestrijk de overlappende nori met een beetje water en rol er een strakke sushirol van. Snijd de rol in 6 gelijke stukjes. Maak zo nog 4 rollen. Garneer de sushi met een stukje sushigember en een duindoornbesje. Serveer met sojasaus om in te dippen.

Duindoorncoulis

Breng 150 g (bevroren) duindoornbessen met 2 el water aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken en plet de bessen een beetje met de bolle kant van een lepel. Neem de pan van het vuur, wrijf de bessen door een bolzeef en vang de saus (coulis) op in een kom.

Tagged: , , , , ,

Bericht achterlaten